Lihan myynti

Oiva elintarvikevalvonta raportti

( Ruokaviraston sivuilta voi tarkemmin katsoa oiva-elintarvike valvonnasta..)

Myymme karitsan lihaa rahtiteurastuksena suoraan asiakkaille myös. Lihapaketit ovat 1/2 - ruho hienopaloteltuna. Lihaa voidaan toimittaa teuraserien yhteydessä lähialueelle kotiovelle tai vaihtoehtoisesti liha haetaan kyseisenä päivänä Lampurin tuvalta. Liha on asianmukaisesti tarkastettua ja siinä näkyy leimat Teurastamo (Väisäsen kotiliha) sijaitsee lähellä, joten liha on senkin puolesta lähilihaa.

Tuoretta lihaa on saatavilla keväällä ja loppusyksyllä tuoreena, pakastimessa on karitsanlihaa pienemmissä paketeissa ympärivuoden. Toimimme myös REKO-lähiruokarenkaassa harvakseltaan, parillisen viikon ke Iisalmen tori klo 19-19.30, tomitamme tilaukset Reko- Iisalmi facebook-ryhmän kautta sekä puhelimitse p. 050 5461665 /Raija

Teurastettu karitsa on iältään 6-9kk. n 40-50,kg, teuraspaino ruholla on n. 15-25 kg. ,

Lihatilaukset puhelimitse: 050 5461665

Miten kasvatamme lampaita?

Lampaat saavat kotoisia rehuja, sisäruokintakaudella kuivaa heinää, esikuivattua säilörehua, kauraa, ohraa, rypsiä, kivennäisiä ja karitsoille myös tuhdimpaa rehua. Määrät riipuvat tuotantovaiheesta. Laidunkaudella ruoka löytyy pellolta: heinää, voikukkaa, apilaa, mesiangervoa, pajua jne. Karitsoille annetaan laitumelle myös jyviä.

Syötämme ainoastaan kotimaisia rehuja lampaillemme!

Lampaat saavat toteuttaa luontaisia vaistojaan mm. emot hoitavat karitsansa ja laumaeläimenä lampailla on paljon muita lampaita ympärillä. Pässeillä on myös tärkeä rooli katraassa. Voisiko sanoa, että myymme onnellisten lampaitten lihaa ja samalla säilytämme alkuperäisrotuamme. (Lammas on yksi vanhimmista ihmisen kotieläimistä ja on mukava ajatella että jatkamme tätä ketjua edelleen...)

Laiduntavien eläinten liha on sitäpaitsi terveellistä ja ekologista...


Suomenlampaan liha on myös mureaa ja hienosyistä ja siitä on helppo poistaa mahdollinen rasva pois. Rasva ei ole kertynyt lihakseen.

190.jpgpurkit_paalta


Tässä tämän hetkisiä lihahintoja:

1/2- karitsan ruho, hienopalottelu 13.50 e/kg (ei vakuumissa)

1/2- karitsan ruho eriosat vakumoituna 16 e/kg

Pakastettu karitsanpaisti putkiluulla: 25 e/kg

Pakastetut karitsankyljykset : 25 e/kg

Pakastetut lapakuutiot: 18 e/kg

Pakastetut grillipihvit paistista 25 e/kg

Pakastetut kasller-kyljykset: 12 e/ kg

Pakastetut luiset lammaskaalilihat: 8e/kg

Pakastetut potkat : 8 e/kg

Pakastetut Ribsit: 8 e/kg

Grillimakkarat 4kpl- paketti (400-500g): 18.50e/ kg ( kausituote

Karitsanjauheliha pakasteena 500g , 16.50 e /kg

palvattua luutonta paistia pienissä paloissa vacuumissa 28e/kg


Pienemmät lihapaketit esim. pakasteet ovat vakuumissa.


Grillimakkaroita teetetään eriä sillon tällöin esim. juhannuksena ja pääsiäisenä. Tehty karitsanlihasta, myydään 4kpl paketeissa.


Haudutettua potkaa. Lihaa ostaessa saa myös reseptejä mukaan. Esim. potkista voi tehdä nyhtölihaa.

pääsiäisen tuoreet lihat kannattaa varata etukynteen,( vaikka otammekin silloin pakastimeen enempi tuottetta), meillä ei ole tuorelihatarjontaa, kuin teuraserien yhteydessä tilauksesta.Tuoreen karitsan puolikkaan saa tilauksesta teuraserien yhteydessä ja pakasteissa on aikalailla vaihtelua. valikoimasta voi kysellä joko sähköpostilla raijabalk (at )gmail.com tai puh: 050 5461665 ja ajankohtaista-linkissä on toisinaan tietoa kausituotteista. FB:ssakin ilmoitellaan... .