Tarkkailutietoja

Toukokuun lopulla 2010 aloitettiin karitsoiden EUROP arvostelu ja lihakset mitattiin ultralaitteella ensimmäistä kertaa meidän tilalla.2010:

Suurin osa karitsoista oli Elävän eläimen lihaksikkuus arvostelussa O+ , jokunen ylsi R- asti. huonoin arvo oli O- . Ketään ei ollut tuossa huonoimmassa luokasssa ( P ).

Selkälihasen paksuus oli melkein kaikilla yli 20. Karitsat eivät olleet yhtään rasvaisia yhdellä uuhikarisalla oli rasva 3.

..ultraus_017.jpg

Lupaavia: ( Runko ja villa myös ok , luonne : Rauhallinen )

Pässi, 3 FIKSU 2/2, s. 29.1 , 0+ R- R- , Emä 44 Zelma, Isä 3 Kotilan Elmeri. synt, paino: 4,0. 6vk :15,9 4 kk: 34,5 päiväkasvu: 215 lihas: 24,0mm, rasva:1,0 KASVU-IND. 105 EUROP-IND: 113, LIHAKK-IND / LIHANTUOTANTO-IND: 120/ 119 ( tukeva junttura! ) Myyty!

Pässi,3 GORILLA 2/3, s. 20,1 ,R- R- O+,Emä 34 Venla,Isä 3 Kotilan Elmeri synt paino:4,1 6vk:17,2 4kk:35.1 päiväkasvu: 228g Lihas: 24,4 Rasva: 2,5 KASVU-IND: 105 EUROP-IND: 114 LIHAKK: 120/117 Myyty!

pssit2010tarkk


"myös pässit tarkkailevat"

pssit2010_029.jpghemmo
Hemmo tyttöjen kanssa.
2017

Jälkeläisiä linjoista 14, 15 ja 43 ( keväällä )

Karitsoinnit menivät tosi vauhdikkaasti kolmessa viikossa ja TODELLA ISOJA VUONUEITA tuli kolmet vitoset, muutamat kakkoset, loput olivat nelosia, ja jokunen kolmos-vuonue, Tuttilaisia ennätysmäärä ! kuolleisuus todella vähäistä kuitenkin ! hirveesti lampurilla töitä tässä virkeässä porukassa..

Alussa yksi uuhi kuoli sydänperäiseen vaivaan ja yksi uuhi jouduttiin lopettamaan ennen karitsointia ja yksi uuhi sai kuolettavan utaretulehduksen karitsointien jälkeen , joten siinä mielessä oli huono vuosi uuhien osalta, vaikka muut ovat kyllä terveitä ja karitsoinnit olivat helppoja, mutta ärsyttävästi melkein kaikki uuhet poikivat lampurin harmiksi yöllä !

syksykaritsoinnit menivät melko helposti, yhdelle uuhelle jouduttiin kutsumaan ell karitsoimisvaikeuden takia , pieniä vuonueita tuli valkoisia, mustia ja ruskeita karitsoita syntyi. Ei mitään erikoista.. hyvästi kasvoivat..mutta syksylliset tapaukset ovat meillä olleetkin aina helpompia...2016

Jälkeläisiä linjoista 7, 14, 15, 43

Kevätkartsointi oli yllätysiä täynnä mm, ensikko teki kuutoset ! Tosin yksi niistä karitsoista syntyi kuolleena, mutta viisikko oli sitäkin pirteämpi. Isoja vuonueita tuli taas. Ensimmäinen karitsa oli ykkönen samoin viimeinen , muuten vuonueet oli 2-5.Uuhia oli kartsoimassa vähemmän kuin viimevuonna ja ensikoita oli enemmän kuin aikaisemmin.. toiveena vähemmän karitsoita, mutta toisin kävi.. suomenlampaan ominaisuudet ovat voimissaan meidän tilalla ! Hyvin meni kartsoinnit kaksi vähän hankalampaa karitsointia.Karitsat pirteitä ja emot terveitä. yhtä vanhaa uuhta lukuunottamatta, joka suruksi, jouduttiin lopettamaan... tällaistakin joskus on...Meille syntyi myös iloksi värikäs nelikko, vuonueen kaikki neljä karitsaa olivat erivärisiä: vitivalkoinen, pikimusta, syvänruskea ja harmaanrusehtava.

Nyt oli myös kesällä karitsoinnit, kun tuli vähän "vahiko tapauksia ", mutta ihan vantteria niistäkin tuli, Isäpässinä oli pikkupässi Anttilan Mersu..

Syksykaritsointi mennä huristi ihan vauhdikkaasti värillisiä ensikoita oli enemmistönä porukassa: mustia ja ruskeita karitsoita syntyi, pieniä vuonueita ( kerrankin )Hyvännäköisiä ovat , vaikkapa myöhemmin myyntipässeiksi..

2015

Jälkeläisiä linjoista: 7 ja 43

Karitsoineita uuhia vajaat 30 maaliskuussa. alussa pari uuhta poiki ja sitten odoteltiin, vaan sitten rysähti.. kaikki loput poikivat ihan 1 1/2 viikon aikana ja tuli ennätysmäärä nelosia , eikä ikinä ole niin paljon ollut lisämaidolla... mutta sellaista se on, vuodet eivät ole veljeksiä..Onneksi poikimiset menivät yllättävän hyvin muutamaa vaan avitettiin... mutta yksi ikävä tapaus tuli. yksi uuhi kuoli... aikaisemmin meidän tilan historiassa ei ole kuollut uuhta poikima-aikana tai heti sen jälkeen... mutta täytyy kait tämäkin sulattaa... onneksi kuolleita karitsoita ei tullut kuin yhdessä viitosporukassa ... ja yksi kohtuun kuollut... Kait ihan hyvä tulos oli tämä...

Uuhi-karitsoita ultrattiin tästä porukasta (jalostan nääs uuhia "antaumuksella" ) ja muutama pässi tärppinä... Kivan mallisia tyttöjä oli, sain kivasti myytyäkin niitä , omalle tilalle jätettiin 4 värillistä uuhi.karitsaa, koska oli nyt hyvät tulokset värillisissäkin..

Syyskaritsointi meni ihan rutiinilla, ei yhtään kuollutta karitsaa. yllätävän monta kolmosta vaan syntyi, vaikka tavall.syksyllä kakkoset on enemmistönä, Jannu-pässi linjasta 43 oli isä-pässinä kaikilla.Valkosia karitsoita, yksi ihan pikimusta( hmm.. yllättävää kun valkoisia emiä kaikki...)

,

rusk.karitsatHertan jälkeläisiä 2014

,


karitsat.jpgMinnan ottamia kuvia 2012 syntyneistä karitsoista